• Посилання скопійовано

Уряд на 40% збільшив рівень надбавок на дизпаливо та бензин

Уряд прийняв рішення щодо збільшення граничного рівня торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 л палива. Зокрема, з 30 квітня для дизпалива збільшено - з 5 до 7 грн з урахуванням ПДВ та бензинів - з 4,55 до 6,50 грн з урахуванням ПДВ

Уряд на 40% збільшив рівень надбавок на дизпаливо та бензин

Постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі розповів про кроки уряду для запобігання дефіциту палива в Україні.

Про наявність дефіциту ми писали тут, а про те, що народні депутати хотіли скасувати податкові пільги щодо пального, а потім передумали, читайте тут.

Так от 29 квітня на черговому засіданні КМУ було  вирішено підвищити граничний рівень торговельних надбавок на дизпаливо та бензин.

"З метою запобігання дефіциту палива, що реалізується через мережу автозаправних станцій, Уряд прийняв рішення про підвищення граничного рівня торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива, зокрема, дизпалива з 5 до 7 гривень з урахуванням ПДВ (на 40%) та бензинів автомобільних з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ (на 42,8%)", – ідеться в повідомленні Мельничука.

З текстом постанови від 29.04.2022 р. №488 можна ознайомитися за посиланням.

Ці зміни запрацювали з 30 квітня через офіційне опублікування постанови в Урядовому кур'єрі.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»