• Посилання скопійовано

Запит додаткових документів на митниці - лише за наявності законних підстав

Міністерство доходів і зборів розглянуло питання щодо додержання законодавства України з питань визначення митної вартості

Запит додаткових документів на митниці - лише за наявності законних підстав

Міндоходів нагадало, що до переліку підстав для запиту додаткових документів для підтвердження митної вартості товарів віднесено:

- наявність в документах, які підтверджують митну вартість товарів, розбіжностей;

- наявність в документах, які підтверджують митну вартість товарів, ознак підробки;

- відсутність в документах, які підтверджують митну вартість товарів, всіх відомостей, що підтверджують числові значення складових митної вартості товарів, чи відомостей щодо ціни, що була фактично сплачена або підлягає сплаті за ці товари.

У випадку встановлення підстав для запиту додаткових документів посадова особа органу доходів і зборів здійснює письмовий запит додаткових документів із зазначенням конкретних документів, які необхідно подати. При цьому необхідність надання окремих додаткових документів повинна визначатися Посадовою особою виходячи з особливостей зовнішньоекономічної операції.

Рішення про коригування митної вартості товарів приймається органом доходів і зборів виключно у випадках, якщо встановлено, що заявлено:

- неповні та/або

- недостовірні відомості про митну вартість, в тому числі, невірно визначено митну вартість товарів.

У рішенні про коригування митної вартості товарів повинні обов'язково вказуватись підстави його прийняття із зазначенням конкретних джерел інформації та відомостей у цих джерелах, що свідчать про наявність таких підстав.

Крім цього, Міндоходів наголошує на необхідності обов'язкового внесення рішень про коригування митної вартості до ЄАІС Міндоходів протягом 4-х робочих годин після його прийняття (Лист Міндоходів від 31.03.2014 р. №7420/7/99-99-24-02-04-17).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»