• Посилання скопійовано

Закінчився перехідний період для добровільного застосування системи «Єдине вікно» на митницях

Мінфін повідомив, що 3 травня 2018 року закінчився перехідний період для добровільного застосування системи «Єдине вікно» у нових місцях митного оформлення

Закінчився перехідний період для добровільного застосування системи «Єдине вікно» на митницях

Як відомо, з 1 лютого 2018 року в українських митницях запрацював оновлений порядок інформаційного обміну за принципом «єдиного вікна». Зокрема, було запроваджено диференційований підхід до обов’язкового застосування “єдиного вікна” з урахуванням особливостей транспортних операцій. Також про це тут>>

Також було запроваджено на 90 днів перехідний період у вигляді добровільного застосування системи "єдиного вікна” у кожному новому місці митного оформлення, в якому розпочалось застосування цієї системи.

Мінфін постійно проводить моніторинг роботи системи “єдине вікно” в українських митницях, якій свідчить про те, що понад 80% бізнесу уже користується системою.

Зокрема, станом на 30 квітня 2018 року кількість митних декларацій, оформлених виключно за принципом “єдиного вікна”, становила:

  • при імпорті – 79,4%,
  • при експорті - 87,4%,
  • при транзиті - 19%.

Одночасно єдиним вікном і контролем з використанням паперових документів користуються при імпорті 4,5% підприємств, експорті і транзиті – близько 0,6%.

Як зазначив Радник Міністра фінансів Юрій Драганчук, “єдине вікно” - це важливий антикорупційний захід в рамках реформи митниці, адже мінімізується людський фактор і зменшуються можливості для “ручного” втручання під час проведення митних процедур.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»