• Посилання скопійовано

Незабаром на митниці запрацює механізм «єдине вікно». Рада прийняла Закон!

Верховна Рада схвалила закон щодо запровадження механізму «єдиного вікна» на митниці

Незабаром на митниці запрацює механізм «єдине вікно». Рада прийняла Закон!

Верховна Рада схвалила у другому читанні законопроект №7010 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України», передає РБК-Україна. Закон підтримали 254 парламентаря.

Так, у пояснювальній записці наголошується, що створення та використання механізму «єдиного вікна» для міжнародної торгівлі визнається кращою світовою практикою, що сприяє міжнародній торгівлі та, одночасно, підвищує інституційні спроможності державних органів.

Зазначається, що у серпні 2016 р. Кабмін зробив перший крок для запровадження «єдиного вікна», проте функціонування та розвиток цього механізму практично унеможливлюється відсутністю необхідних законодавчих змін. Законопроектом пропонується внести зміни до низки законів. Зокрема, до Митного кодексу України. Документом дається визначення поняттю «механізм «єдиного вікна» та врегульовується порядок його реалізації.

До обов'язків ДФС віднесено визначення кодів згідно з УКТ ЗЕД товарів, щодо переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони або обмеження. Також встановлено обов'язок ДФС оприлюднювати на своєму сайті переліки таких заборон або обмежень. Встановлюється норма щодо здійснення випуску товарів, що ввозяться на митну територію України (у тому числі з метою транзиту) тільки після проведення передбачених для кожного товару санітарних, фітосанітарних заходів.

Передбачається отримання митницями в електронній формі дозвільних документів від уповноважених державних органів, що видають такі документи, з використанням механізму «єдиного вікна» та здійснення митницями відповідних митних формальностей на підставі такої інформації.

 

***

Нагадаємо, раніше Кабмін підтримав законопроект про зміни до Митного кодексу для спрощення митних процедур шляхом упровадження механізму «єдиного вікна» на кордоні. Ми про це писали тут>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»