• Посилання скопійовано

Два роки роботи «Єдиного вікна» на митниці: що зроблено, а що ще в планах?

Сьогодні, 1 серпня, виповнилося 2 роки з моменту впровадження на митниці інформаційної системи «Єдине вікно». Що було зроблено впродовж цього часу, а що ще в планах, розповіли у Міністерстві фінансів

Два роки роботи «Єдиного вікна» на митниці: що зроблено, а що ще в планах?

1 серпня виповнилося 2 роки з моменту впровадження на митниці інформаційної системи «Єдине вікно». 

Це один з важливих антикорупційних кроків, який мінімізує людський фактор при прийнятті рішень контролюючими органами, стимулює їх перехід на європейські принципи здійснення державного контролю та сприяє міжнародній торгівлі.

 

У чому суть?

Міністерство фінансів розробило концепцію створення та функціонування інформаційної системи «Єдине вікно».

Це електронна система обміну даними, яка дозволяє різним службам контролю та митниці в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж в процесі його митного контролю. Таким чином, замість печаток та штампів державних органів на паперових документах ставляться електронні відмітки у спільній базі даних.

На даний час, у середньому 85% вантажів оформлюється через систему «Єдиного вікна».

 

Що далі?

Запровадження «Єдиного вікна» у повному обсязі є одним із пріоритетів роботи Мінфіну. Суттєвим кроком у розвитку «Єдиного вікна» стало ухвалення 5 липня 2018 року Закону № 7010, прийнятого за ініціативи народних депутатів О. Кришина, Н. Южаніної, Т. Острікової.

Докладніше про це ми писали тут>> 

Міністерство фінансів очікує, що закон з пропозиціями Президента України буде найближчим часом розглянутий Верховною Радою України.

***

Читайте також: Президент повернув на доопрацювання закон про єдине вікно на митниці та підтримку с/г виробників

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»