• Посилання скопійовано

Як буде проводитися контроль товарів в межах «Єдиного вікна»? Затверджено постанову

Урядом прийнято проект постанови для забезпечення реалізації механізму «Єдиного вікна» на митниці

Як буде проводитися контроль товарів в межах «Єдиного вікна»? Затверджено постанову

Уряд підтримав розроблений проект постанови «Деякі питання проведення заходів офіційного контролю товарів, що ввозяться на митну територію України (у тому числі з метою транзиту)».

Даний проект розроблено для забезпечення реалізації Закону від 6 вересня 2018 р. № 2530-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України».

Зокрема, КМУ затверджено:

  • перелік товарів, які в разі ввезення на митну територію України (в тому числі з метою транзиту) підлягають заходам офіційного контролю;
  • перелік документів і відомостей, що підлягають перевірці під час попереднього документального контролю.

Також з метою приведення у відповідність до положень закону про «єдине вікно» на митниці, 27 постанов Уряду визнано такими, що втратили чинність.

***

Читайте також: 

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»