• Посилання скопійовано

МЕРТ визначився з формою висновку для ЗЕД-операцій

На сайті Мінекономрозвитку оприлюднено проект нової форми заяви на одержання висновку щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, інструкції щодо її заповнення, а також форми самого висновку

МЕРТ визначився з формою висновку для ЗЕД-операцій

У зв’язку з прийняттям Закону «Про валюту і валютні операції» та постанови КМУ «Про затвердження Порядку видачі висновку щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, установлених НБУ» виникла необхідність розроблення нормативно-правового акту, який чітко регламентуватиме:

  • форму заяви на одержання висновку щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, установлених Національним банком;
  • Інструкцію щодо заповнення форми заяви на одержання висновку щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, установлених Національним банком;
  • форму висновку щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, установлених Національним банком.

У зв'язку з цим, Мінекономрозвитку розробило та оприлюднило проект наказу, яким все це затверджується. Ознайомитися з цим документом можна тут (завантажити).

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Відповідно втратить чинність Положення про порядок видачі висновків щодо продовження строків розрахунків за зовнішньоекономічними операціями, затверджене наказ МЕРТ від 18.01.2008 року № 15.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»