• Посилання скопійовано

Оновлено критерії для надання статусу уповноваженого експортера

Мінфін затвердив зміни до Порядку надання та анулювання митницею статусу уповноваженого (схваленого) експортера

Оновлено критерії для надання статусу уповноваженого експортера

Мінфін затвердив зміни до Порядку надання та анулювання митницею статусу уповноваженого (схваленого) експортера, затвердженого наказом Мінфіну від 07.10.2014 р. №1013.

Зокрема, оновлено критерії, яким має відповідати підприємство-експортер для отримання статусу уповноваженого (схваленого) експортера, а саме:

  • здійснення зовнішньоекономічних експортних операцій з товарами преференційного походження;
  • відсутність до дня звернення до митниці з заявою порушень правил визначення преференційного походження товарів, встановлених угодами, за результатом верифікації (перевірки достовірності) сертифікатів про походження (перевезення) товару з України та/або декларацій;
  • відповідність товару, який експортується, правилам визначення преференційного походження товарів, установленим угодами.

Також уточнено, що статус уповноваженого (схваленого) експортера надається митницею підприємству-експортеру у строк, що не перевищує 90 к. д. з дня отримання нею заяви.

Викладено в новій редакції додатки 1 «Заява на отримання статусу уповноваженого (схваленого) експортера» та 2 «Інформаційний аркуш, що підтверджує статус уповноваженого (схваленого) експортера», додатки 3 і 4 виключено.

Наказ Мінфіну від 25.04.2019 р. №176 набирає чинності з 21.06.2019 р.

 

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»