• Посилання скопійовано

Уряд схвалив проект Угоди між урядами України та Султанату Оман про уникнення подвійного оподаткування

Уряд схвалив проект Угоди між урядами України та Султанату Оман про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і капітал та запобігання податковим ухиленням і уникненням та Протоколу до неї

Уряд схвалив проект Угоди між урядами України та Султанату Оман про уникнення подвійного оподаткування

Кабмін розпорядженням КМУ від 24.07.2019 р. №564-р схвалив проект Угоди між урядами України та Султанату Оман про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і капітал та запобігання податковим ухиленням і уникненням та Протоколу до неї.

Проект Угоди ґрунтується на Модельній Конвенції Організації економічного співробітництва та розвитку і, зокрема, передбачає:

  • оподаткування дивідендів у державі, що є джерелом доходу, за максимальною ставкою 5%, якщо фактичним власником дивідендів є компанія (інша ніж партнерство), яка володіє безпосередньо щонайменше 20% капіталу компанії, що сплачує дивіденди, та 10% – в інших випадках;
  • встановлення граничної ставки оподаткування процентів – 10% у державі, що є джерелом доходу;
  • встановлення граничної ставки оподаткування роялті та винагород за технічні послуги – 10% у державі, що є джерелом доходу.

Крім того, проектом Угоди встановлюються домовленості щодо обміну податковою інформацією.

Внаслідок укладення Угоди та Протоколу до неї податкові резиденти обох держав отримають гарантії, що прибутки, одержані від підприємницької діяльності на території іншої держави, а також з джерел у цій державі у вигляді дивідендів, процентів та роялті не підлягатимуть подвійному оподаткуванню.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»