• Посилання скопійовано

Нефьодов пропонує підвищити вартість неоподатковуваних посилок

За словами Нефьодова, зараз для сплати навіть невеликих сум з посилок необхідно подавати декларацію в паперовій формі, їхати на митницю тощо. Крім того, митниця більше витрачає грошей на збір цих податків, ніж отримує в бюджет

Нефьодов пропонує підвищити вартість неоподатковуваних посилок

«РБК-Україна» розповідає, що голова Державної митної служби Максим Нефьодов пропонує тимчасово повернути ліміт вартості посилок з-за кордону, які не оподатковуються, зі 100 до 150 євро.

Як зазначив Експерт, самі ставки – це парафія народних депутатів, проте цей процес необхідно впорядкувати. «Тому в якійсь перспективі я виступав би за повернення ліміту назад до 150 євро, але з одночасним зміною механізму оформлення всіх посилок», – сказав він.

«З точки зору саме адміністрування, я не бачу, що зниження ліміту заподіяло істотну користь. Справа в тому, що митниця сама не вміє ще адмініструвати такі дрібні платежі», – розповів він.

За його словами, зараз для сплати навіть невеликих сум з посилок необхідно подавати декларацію в паперовій формі, їхати на митницю тощо. Крім того, митниця більше витрачає грошей на збір цих податків, ніж отримує в бюджет.

«Зі свого боку я б вітав якусь перенастроювання оформлення посилок», – зазначив він і додав, що зараз розробляються нові вимоги до упаковки посилок.

Нагадаємо, що з 1 липня 2019 рік неоподатковувана вартість посилок з-за кордону в Україну знижена з 150 до 100 євро. Згідно із законом, 10%-не мито і 20% ПДВ буде стягуватися з вартості, яка перевищує 100 євро. Таким чином, за посилку 110 євро доведеться заплатити 3 євро. Якщо податки не будуть сплачені, посилку повернуть відправнику.

У той же час генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський сказав, що для боротьби з контрабандою є більш ефективні методи, ніж зниження вартості безмитних посилок зі 150 до 100 євро.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»