• Посилання скопійовано

Доручення на митні огляди стануть електронними: експеримент від Мінфіну

Уряд погодився з пропозицією Мінфіну щодо реалізації до 31 грудня 2019 року експериментального проекту з організації централізованого надсилання правоохоронними органами в електронному вигляді доручень на проведення митного огляду

Доручення на митні огляди стануть електронними: експеримент від Мінфіну

Уряд вдосконалює порядок взаємодії правоохоронних органів та органів доходів і зборів під час здійснення контролю за переміщенням товарів, транспортних засобів через митний кордон України шляхом централізації направлення доручень в електронному вигляді із використанням відповідної інформаційної системи. 2 жовтня було затверджено на засіданні Уряду постанову №861.

З метою забезпечення уніфікованого обліку доручень на проведення митного огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення, які направляються правоохоронними органами, відстеження результатів їх направлення, уникнення зловживань у цій сфері пропонується запровадити централізоване надсилання зазначених доручень в електронному вигляді.

Підготовку необхідних змін до нормативно-правових актів, а також розробку необхідного програмного забезпечення буде здійснено за результатами розпочатого експериментального проекту з організації централізованого надсилання правоохоронними органами в електронному вигляді доручень на проведення митного огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

Постанова №861 набрала чинності 4 жовтня 2019 року.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»