• Посилання скопійовано

Уряд удосконалив держконтроль щодо імпорту харчової продукції та кормів

9 жовтня Уряд прийняв постанову про удосконалення держконтролю щодо імпорту харчової продукції та кормів

Уряд удосконалив держконтроль щодо імпорту харчової продукції та кормів

Міністерство аграрної політики та продовольства України повіломляє, що 9 жовтня на засіданні Уряду схвалено постанову від 09.10.2019 р. №869 про затвердження Порядку встановлення спеціальних умов імпорту харчових продуктів та кормів. Нею запроваджується ризик орієнтований підхід до введення обмежень на ввезення (пересилання) на митну територію України вантажів, підконтрольних Держпродспоживслужбі.

Затверджений Порядок чітко визначає умови, за яких можуть бути введені обмеження (спеціальні умови) імпорту та які саме. При цьому рішення про встановлення та скасування спеціальних умов імпорту приймає не компетентний орган, що здійснює контроль, як це було до затвердження Порядку, а орган, що формує політику в галузі (Мінекономіки).

Затвердження Порядку сприятиме підвищенню ефективності державного контролю за переміщенням через кордон України харчових продуктів та кормів, усуненню чи зменшенню рівня загрози, пов’язаного із ризиком наявності небезпечного фактору у вантажі, що ввозиться (пересилається) на митну територію України та усуненню зайвих перешкод при здійсненні імпорту.

Постанова діє з 12.10.2019 року.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»