• Посилання скопійовано

Імпорт авто для чорнобильців можуть звільнити від мита

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №2278. Ним пропонується внести зміни до МКУ щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

Імпорт авто для чорнобильців можуть звільнити від мита

«Вісник. Офіційно про податки»

Головною ціллю та завданням законопроекту №2278 є зменшення фінансового навантаження на інвалідів з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до першої категорії та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених додругої категорії, при придбанні транспортних засобів з-за кордону. Оскільки станом на сьогодні держава не має можливості забезпечити повноцінно виконання взятих на себе зобов’язань перед усіма вказаними особами, то пропонується звільнити від оподаткування митними платежами ввезення (пересилання) на митну територію України транспортних засобів, що здійснюється зазначеною категорією осіб.

Для досягнення визначеної мети законопроектом пропонується доповнити ч. 10 ст. 374 МКУ новим положенням, згідно якого при ввезенні (пересиланні) на митну територію України звільняються від оподаткування митними платежами товари, зокрема моторні транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія (8702 згідно з УКТ ЗЕД); автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей (крім моторних транспортних засобів товарної позиції 8702), включаючи вантажопасажирські автомобілі – фургони та гоночні автомобілі (8703 згідно з УКТ ЗЕД); моторні транспортні засоби для перевезення вантажів (8704 згідно з УКТ ЗЕД); мотоцикли (включаючи мопеди) та велосипеди з допоміжним двигуном, з колясками або без них; коляски (8711 згідно з УКТ ЗЕД) у кількості однієї одиниці за кожною товарною позицією, що ввозяться один раз на 10 років особами, визначених п. 1 та 2 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Для недопущення зловживань під час реалізації вказаною категорією осіб своїх прав або іншими особами передбачається спеціальний строк реалізацію цього права – один раз на 10 років.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»