• Посилання скопійовано

ВРУ ратифікувала угоди про уникнення подвійного оподаткування з трьома країнами

Під час засідання ВРУ 30 жовтня депутати підтримали ратифікацію угод з Малайзією, Кіпром, Великою Британією та Північною Ірландією

ВРУ ратифікувала угоди про уникнення подвійного оподаткування з трьома країнами

Протокол про уникнення подвійного оподаткування з Британією

Верховна рада України підтримала за основу та в цілому законопроект про ратифікацію Протоколу між урядами України та Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до Конвенції про усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доход і на приріст вартості майна, передає кореспондент РБК-Україна.

За ратифікацію проголосували 323 нардепи.

Відповідна конвенція була вчинена у Лондоні 10 лютого 1993 року.

У пояснювальній записці підкреслюється, що відповідний протокол запроваджує ставки та порядок оподаткування, відмінні від передбачених чинним законодавством України, у звязку з чим він підлягає ратифікації Верховною радою.

Суб’єктами виконання протоколу є Міністерство фінансів України та Державна податкова служба України.

UPD_19/11/2019

Закон №244 було опубліковано в «Голосі України» від 19.11.2019 №221. Але він набере чинності з 29 листопада 2019 року.

 

Угода з Малайзією про уникнення подвійного оподаткування

Також ВРУ підтримала за основу та в цілому законопроект №0002 «Про ратифікацію угоди між урядом України та урядом Малайзії про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї» передає кореспондент РБК-Україна. Ратифікацію підтримали 333 парламентарі.

Необхідність укладення угоди та протоколу до неї пояснюється тим, що доходи, які виникають в економічних стосунках між резидентами України та Малайзії, підлягають оподаткуванню у подвійній юрисдикції. По-перше, у державі, в якій одержувач доходу є резидентом, по-друге, у державі, в якій здійснюється діяльність, стосовно якої виникає дохід.

«Угода та протокол до неї сприятимуть по-перше, уникненню подвійного оподаткування, по-друге, запобіганню ухиленню від сплати податків і, по-третє, взаємному зменшенню податкових перешкод для закордонних інвестицій та торгівлі», – сказано у пояснювальній записці. Угода діє з 16 листопада 2019 року.

 

Протокол про уникнення подвійного оподаткування з Кіпром

Верховна рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №0003 «Про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Конвенції між урядом України і урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи», передає кореспондент РБК-Україна.

Ратифікацію підтримали 316 народних депутатів.

Необхідність укладення цього протоколу пояснюється тим, що в процесі переговорів із кіпрською стороною були узгоджені зміни, які необхідно внести до Конвенції з урядом Кіпру про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

Закон було опубліковано в «Голосі України» від 16.11.2019 №220. Але він набере чинності з 26 листопада 2019 року.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»