• Посилання скопійовано

Уряд удосконалив правила митного е-декларування

27 листопада Уряд схвалив зміни до постанов КМУ №450 і №461, які стосуються питань митної справи. Зокрема, змінюється форма декларації №М-16

Уряд удосконалив правила митного е-декларування

Кабінет Міністрів України у середу, 27 листопада, схвалив зміни до постанови КМУ від 21.05.2012 р. № 450 і від 21.05.2012 р. № 461, що стосуються питань митної справи. З текстом постанови від 27.11.2019 р. №979 можна ознайомитися за посиланням.

Зокрема запроваджено можливість використання електронної митної декларації М-16, яка застосовується для декларування товарів вартістю від 100 євро, що пересилаються на адресу громадян через митний кордон України у міжнародних експрес-відправленнях.

Така норма після доопрацювання відповідних програмних сервісів дозволить громадянам самостійно здійснювати (після отримання певних навичок декларування своїх товарів) без залучення митних брокерів, що відповідно надасть їм можливість заощадити кошти на митному оформленні товарів.

Також змінюється форма декларації М-16.

Таким чином, Мінфін продовжує взятий курс на цифровий розвиток у митній сфері.

Окрім того, у згаданих змінах актуалізовано перелік товарів, переміщення яких територією України транзитом здійснюється за умови обов’язкового надання митним органам фінансових та інших гарантій.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»