• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики хоче заборонити ввезення секонд-хенду

Міністерство соціальної політики розробляє зміни в нормативно-правові акти України щодо заборони ввезення на територію країни вживаних речей як гуманітарної допомоги

Мінсоцполітики хоче заборонити ввезення секонд-хенду

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на повідомлення у Facebook заступника міністра соціальної політики Олега Коваля.

«Міністерство соціальної політики наголошує, що бореться зі «схемами на гуманітарці» і не виступає проти бізнес «секонд-хенду». Завдання – припинити потік контрабанди, яка завозиться в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Тому що досить часто «гуманітарний вантаж» використовується не для допомоги людям, а для ухиляння від сплати податків», – написав Коваль.

Як відомо, «гуманітарну допомогу» не потрібно розмитнювати, адже це предмети, які безкоштовно роздаються цільовим категоріям населення чи установам. На думку замміністра, цим користуються певні ділки, які завозять вживані речі як «гуманітарку», а потім продають у магазинах та бутіках. Внаслідок цього щороку державний бюджет втрачає до 2 млрд грн.

«Ми жодним чином не виступаємо проти легальних магазинів із вживаними речима, тобто «секонд-хендом». Якщо товари в ці магазини завезені та продаються відповідно до норм вітчизняного законодавства, – ми не маємо нічого проти!», – наголосив він.

Джерело: ДеПо.ua

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»