• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ за оновлення Закону про митний тариф

Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ВРУ ухвалити законопроект №3228 «Про Митний тариф України»

Комітет ВРУ за оновлення Закону про митний тариф

Комітет розглянув проект Закону про Митний тариф України №3228

Законопроектом пропонується прийняти новий Закон України «Про Митний тариф України», який набирає чинності з 1 липня 2020 року. 

Необхідність його прийняття обумовлена приведенням законодавчої бази країни у відповідність із системою загальновизнаних норм міжнародного права, зокрема, шляхом створення Митного тарифу України, в основу якого покладено версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД), побудовану на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2017 року (ГС-2017) і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу (КН ЄС), з урахуванням зобов’язань в рамках СОТ.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді включити до порядку денного третьої сесії вказаний законопроект та за результатами розгляду у першому читанні прийняти проект Закону про Митний тариф України за основу та в цілому як Закон України з врахуванням техніко-юридичних правок.

Члени Комітету також розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування та обігу аграрних розписок №2805.

Метою законопроекту є вдосконалення законодавства про аграрні розписки, що дозволить підвищити простоту у користуванні, ефективність, надійність аграрних розписок, а також розширити сферу їх використання. Це в свою чергу сприятиме покращенню доступу агровиробників до виробничих ресурсів та фінансування.

Проектом у цьому зв‘язку пропонується внести відповідні зміни до Господарського кодексу, законів України «Про аграрні розписки», «Про цінні папери та фондовий ринок», «Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень», «Про інститути спільного інвестування»«Про кредитні спілки» та «Про депозитарну систему України». У цих змінах пропонується нове визначення аграрних розписок (вони визначаються як боргові неемісійні цінні папери у формі електронного документу в Реєстрі аграрних розписок або в бездокументарній формі у вигляді облікових записів на рахунках в цінних паперах в системі депозитарного обліку цінних паперів); розширюється перелік суб’єктів, які можуть видавати аграрні розписки; оновлюються обов’язкові реквізити аграрних розписок тощо.

Комітет за результатами розгляду прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу. 

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»