• Посилання скопійовано

Митниця оновила інтерактивний портал імпортно-експортних операцій

Митниця оновила інтерактивний портал імпортно-експортних операцій — відтепер кожен охочий може переглянути статистику ввезення чи вивезення з України конкретного товару

Митниця оновила інтерактивний портал імпортно-експортних операцій

Митниця оновила інтерактивний портал імпортно-експортних операцій bi.customs.gov.ua — відтепер кожен охочий може переглянути статистику ввезення чи вивезення з України конкретного товару.  Про це ми писали тут.

Минулого тижня Митниця відкрила статистичні дані по товарообігу з Україною до 4-го знаку Українського класифікатора зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД). Іншими словами, ще минулого тижня гречку доводилось шукати серед проса та інших зернових культур без можливості виокремлення. Відсьогодні імпорт чи експорт конкретного товару легко відстежити до 10-го знаку УКТ ЗЕД.

До прикладу, гречки у першому кварталі 2020 року Україна імпортувала на 115 мільйонів гривень (4,6 млн дол.), а це у 6,5 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому експорт гречки суттєво зменшився, з чого можна зробити висновок, що її вистачить на всіх.

А на оновленому порталі ви тепер можете:

  • шукати дані по товарам до 10-го знаку УКТ ЗЕД;
  • аналізувати дані за 2017 — І квартал 2020 рр.: імпорт, експорт, сальдо, оподаткований імпорт, надходження від Митниці, податкове навантаження на одиницю обраної валюти тощо (додали 2017 рік);
  • досліджувати дані у 2 валютах: гривні та доларах США (додали UAH);
  • легше користуватися англомовною версією порталу (оновили перемикач мов).

Окрім того, ми внесли низку технічних правок, про які ви писали нам у день запуску дев’ятьох розділів порталу по товарообігу.

Найближчим часом додамо кількісні показники, такі як вага, довжина, об’єм тощо.

Джерело: Нова митниця

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»