• Посилання скопійовано

Електронна накладна у ЗЕД-перевезеннях: як діють нові норми?

Накладна, передбачена Конвенцією, а також будь-яка вимога, декларація, інструкція, запит можуть бути оформлені у вигляді електронного повідомлення

Електронна накладна у ЗЕД-перевезеннях: як діють нові норми?

Офіс великих платників податків ДПС повідомляє, що  відповідно до Закону України від 03.06.2020 р. №660-IX "Про приєднання України до Додаткового протоколу до Конвенції про договір міжнародного автомобільного перевезення вантажів (КДПВ) про електронну накладну" Україна приєднується до даного Протоколу, що вчинений 20.02.2008 у м. Женева.

Норми Протоколу визначають, що накладна, передбачена Конвенцією, а також будь-яка вимога, декларація, інструкція, запит, застереження чи інше повідомлення, пов'язане з виконанням умов договору перевезення, до якого застосовується Конвенція, можуть бути оформлені у вигляді електронного повідомлення.

Електронна накладна, яка відповідає положенням цього Протоколу, вважається еквівалентною накладній, передбаченій Конвенцією, і тому має таку саму доказову силу та дію, як і ця накладна.

Додатковий протокол набирає чинності для України на дев'яностий день після здачі на зберігання документа України про приєднання, з таким застереженням: "Відповідно до п. 1 ст. 12 Додаткового протоколу Україна не вважає себе зобов'язаною за ст. 11 цього Додаткового протоколу".

***

Читайте також: ВРУ схвалила приєднання України до протоколу про е-накладну при вантажоперевезеннях

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»