• Посилання скопійовано

Митниця та Уктрансбезпеки об'єднають зусилля для ефективного використання дозволів на міжнародні автоперевезення

ДМС разом з Уктрансбезпекою будуть працювати над забезпеченням надійної системи контролю за використанням та видачою дозволів на міжнародні автомобільні перевезення

Митниця та Уктрансбезпеки об'єднають зусилля для ефективного використання дозволів на міжнародні автоперевезення

Забезпечення надійної системи контролю за використанням та видачою дозволів на міжнародні автомобільні перевезення обговорили у Мінфіні під час наради за участі заступника Міністра фінансів Олександра Кави, Голови Укртрансбезпеки Єгора Прокопчука, представників Департаменту митної політики Міністерства та Держмитслужби.

Недосконалість цієї системи на сьогодні є серйозною проблемою для вітчизняного бізнесу автоперевезень, зокрема, через нестачу дозволів. Таким чином, Україна втрачає економічну перевагу на ринку.

«Автомобільні перевезення є основним засобом перевезення вантажів між Україною та країнами Європейського Союзу, тому проблеми щодо міжнародних дозволів, зокрема їх дефіцит, по суті, стримують торгівлю між Україною та ЄС», – зазначив Олександр Кава.

У ході обговорення учасники наради відпрацювали найбільш ефективний механізм, що дозволить забезпечити повний контроль за видачою та обліком дозволів на міжнародні автоперевезення для уникнення маніпуляцій з ними. Разом з тим, цей автоматизований механізм жодним чином не зможе негативно впливати на швидкість проходження митних процедур автоперевізниками.

«Запропонований механізм у сфері міжнародних автомобільних перевезень буде повністю автоматизованим, що дозволить звести до мінімуму можливі ризики порушень, як представниками служб, так і перевізниками. Водночас, буде налагоджено постійний обмін інформацією між Держмитслужбою та Укртрансбезпеки. Мінфін зацікавлений, щоб оновлена система видачі дозволів для міжнародних автоперевезень у наступному 2021 році запрацювала якомога швидше», – наголосив Олександр Кава.

Міністерство фінансів продовжує цілеспрямовану політику щодо реформування митниці, створення прозорих інструментів ефективного контролю, а також спрощення проходження митних процедур для розвитку зовнішньо – економічної діяльності.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»