• Посилання скопійовано

Україна скасувала мито на ввезення вин з ЄС

З 1 січня згідно зі зобов'язаннями по економічній частині асоціації з Євросоюзом скасовано мито на ввезення вин

Україна скасувала мито на ввезення вин з ЄС

В  Україні з 1 січня 2021 року почало діяти нульове мито на ввезення вина з ЄС. Це передбачено зобов'язаннями України щодо обнулення імпортних мит на низку товарів протягом семирічного періоду після укладення економічної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом, пише AgroPolit.com.

До цього мито на ввезення вина з ЄС становило 0,3-0,4 EUR/літр.

У 2019 році Україна експортувала вина на $11,9 млн. Найбільшим зовнішнім ринком для українських виноробів став Казахстан, куди поставили винної продукції на $1,3 млн. Окрім того, одним із найбільших ринків залишається Німеччина (поставки на суму $1 млн).

При цьому імпорт вина минулого року становив $146,7 млн.

Україні загрожує втрата внутрішнього ринку винопродукції. Причинами цього слугує зменшення обсягів збору й переробки винограду на виноматеріали, обмежена купівельна спроможність, експансія товарів іноземного виробництва на ринку України. Зокрема, у 2019 році на виноматеріали було перероблено лише 124 тис. т, що удвічі менше показників попередніх років – 271 тис. т у 2017 році і 274 тис. т у 2018 році.

Джерело: AgroPolit.com

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»