• Посилання скопійовано

ВРУ прийняла законопроєкт щодо забезпечення ефективного функціонування експортно-кредитного агентства

Прийнято за основу проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту»

ВРУ прийняла законопроєкт щодо забезпечення ефективного функціонування експортно-кредитного агентства

Верховною Радою України прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту" щодо забезпечення ефективного функціонування експортно-кредитного агентства» (Проект Закону зареєстровано за №3793).

Метою законопроекту є врегулювання питань діяльності приватного акціонерного товариства «Експортно-кредитне агентство» (далі – ЕКА), забезпечення ефективного функціонування ЕКА, надання стимулів для розвитку експорту.

Законопроектом пропонується:

  • розширити можливість Експортно-кредитного агентства (ЕКА) здійснювати страхування та перестрахування експортного факторингу;
  • привести норми Закону стосовно корпоративного управління ЕКА у відповідність із нормами Закону України «Про управління об’єктами державної власності»;
  • передати право ініціативи до правління ЕКА, залишивши обов’язкове погодження наглядовою радою;
  • збільшити розмір початкового статутного капіталу ЕКА до не менш як 2 млрд. грн., що формується за рахунок коштів державного бюджету;
  • розширити сферу підтримки українського експорту;
  • залишити лише один вид державної допомоги – державні гарантії для забезпечення виконання боргових зобов'язань ЕКА;
  • забезпечити окремий облік відповідних цільових внесків та донорської допомоги;
  • скасувати такий інструмент, як сек’юритизаційна гарантія;
  • уточнити термінологію Закону, усунувши у ньому дублювання з іншими законодавчими актами, тощо.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»