• Посилання скопійовано

З 17 березня трейдери можуть обирати з двох систем поміщення товарів у режим транзиту

З 17 березня трейдери можуть самостійно обрати одну з двох систем для поміщення товарів у режим транзиту: або NCTS, або національну систему контролю доставки товарів

З 17 березня трейдери можуть обирати з двох систем поміщення товарів у режим транзиту

Від 17 березня трейдери можуть самостійно обирати одну з двох систем для поміщення товарів у режим транзиту: або NCTS, або національну систему контролю доставки товарів. Розповідає ДМСУ в Facebook.

16 березня 2021 року завершено Пілотний проект застосування NCTS, який тривав 4 місяці. На цьому етапі із системою спільного транзиту працювали 4 митниці: Волинська, Київська, Північна та Одеська. Трейдери, які брали участь в експерименті, одночасно подавали дві декларації: транзитну T1UA та звичну ЕЕ.

На етапі національного застосування до NCTS поступово буде під’єднано всі митниці: першими – митниці на західному кордоні, потім – найбільші внутрішні митниці та в подальшому – інші митниці.

Етап національного застосування передбачає, що трейдер самостійно обирає систему, в яку він хоче подати транзитну декларацію: NCTS або національну систему контролю доставки товарів. Залежно від обраної системи, він заповнює декларацію або T1UA, або звичну ЕЕ.

Правила транзиту в двох системах дещо відмінні. Застосування NCTS дозволяє розпочати «накопичення» 50 декларацій, необхідних для подання документів на отримання спеціальних транзитних спрощень (докладніше – тут).

Як заповнити декларацію T1UA див. тут.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»