• Посилання скопійовано

Уряд підтримав зміни до Митного кодексу щодо спрощення митних формальностей для груп товарів

17 березня Уряд схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтвердження суб’єктами господарювання дотримання заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності»

Уряд підтримав зміни до Митного кодексу щодо спрощення митних формальностей для груп товарів

Мінфін повідомляє, що 17 березня 2021 року Кабінет Міністрів України на черговому засіданні схвалив проект Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтвердження суб’єктами господарювання дотримання заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності”.

Законопроект розроблений Мінфіном спільно з Держмитслужбою на виконання пункту 51 плану заходів з реформування та розвитку системи органів, що реалізують митну політику, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 року № 569-р.

Він спрямований на спрощення процедури митного оформлення товарів, які класифікуються за одним і тим самим кодом згідно УКТ ЗЕД, що і товари, на які законами України встановлено заборони та/або обмеження щодо переміщення через митний кордон України,  та схожі за зовнішніми ознаками на такі товари, але за своїми фізико-хімічними властивостями та характеристикою не є такими.

Таки чином, проект Закону позбавляє суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності необхідності подавати митним органам додаткові документи, відомості, а іноді – проводити додаткові експертизи для підтвердження того, що відповідні товари не є об’єктами регулювання законів України, які встановлюють обмеження щодо переміщення товарів через митний кордон України.

Очікується, що прийняття зазначеного Закону дасть змогу забезпечити сприяння міжнародній торгівлі шляхом спрощення митних процедур та розвитку митного сервісу для міжнародної торгівлі.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»