• Посилання скопійовано

ДРС пропонує Мінфіну скасувати вимоги до підприємців щодо подання до митниці дозволу ДСНС та висновку Держсанепідслужби

ДРС направила до Мінфіну свої рішення про необхідність виключення з наказів Мінфіну норм, які запроваджують додаткове необґрунтоване навантаження на суб’єктів ЗЕД

ДРС пропонує Мінфіну скасувати вимоги до підприємців щодо подання до митниці дозволу ДСНС та висновку Держсанепідслужби

ДРС направила до Міністерства фінансів України рішення №30 та №31 про необхідність виключення з наказів Мінфіну норм, які запроваджують додаткове необґрунтоване навантаження на суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з оформленням правовстановлюючих документів у митній сфері та відповідно усунути порушення принципів державної регуляторної політики.

ДРС запропонувала Мінфіну скасувати не визначені законодавством вимоги щодо надання суб’єктами господарювання копії Дозволу на початок роботи новостворених підприємств, введення в експлуатацію нових і реконструйованих виробничих, житлових об’єктів та об’єктів іншого призначення під час подання ними до Держмитслужби заяви про відкриття митного складу.

Також Служба запропонувала внести зміни в частині надання Висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи діючих об’єктів, оскільки це створює штучні перешкоди для суб’єктів господарювання, які вже використовують прийняті в експлуатацію об’єкти.

Нагадаємо, рішення ДРС про усунення порушень принципів державної регуляторної політики має бути виконано у двомісячний строк з дня прийняття рішення.

Зазначимо, якщо Мінфін не виконає рішення ДРС, дія окремих положень зазначених регуляторних актів зупиняється наступного дня після закінчення строку для виконання такого рішення.

ДРС постійно збирає інформацію про законодавчі акти чи їх складові норми, що не відповідають або прямо суперечать політиці дерегуляції.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»