• Посилання скопійовано

Уряд схвалив зміни до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита

6 жовтня 2021 року Уряд схвалив законопроєкт про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на окремі товари

Уряд схвалив зміни до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита

06 жовтня 2021 року Уряд схвалив проєкт Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок  ввізного мита на окремі товари», підготовлений Мінфіном спільно з Держмитслужбою за погодженням з Мінекономіки.

Значна диференціація ставок ввізного мита, встановлених Митним тарифом України на однорідні товари, спонукає окремих суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності до маніпулювання описом та найменуванням товарів, а також до декларування цих товарів за кодами згідно з УКТЗЕД, на які встановлено нижчі пільгові ставки ввізного мита, так звані товари «прикриття». Зазначене призводить до необхідності підтвердження заявленого коду, проведення додаткових лабораторних досліджень та збільшує час митного оформлення.

Законопроєктом пропонується уніфікувати (переглянути) ставки ввізного мита з урахуванням зв’язаних ставок СОТ на 92 товари, що класифікуються залежно від їх хімічного складу, ступеня обробки, технічних характеристик тощо, та які неможливо точно ідентифікувати на момент їх митного оформлення без додаткових лабораторних досліджень.

У результаті уніфікації ставки ввізного мита на окремі товари незначною мірою збільшаться, на інші – зменшаться. Також  пропонується підвищити рівень  повних ставок ввізного мита до рівня нових уніфікованих пільгових ставок ввізного мита.

Такі зміни до Митного тарифу дозволять спростити процедури класифікації та прискорити митне оформлення однорідних товарів.

Схвалений Урядом проєкт Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на окремі товари» найближчим часом буде направлено на розгляд парламенту.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»