• Посилання скопійовано

​​Як оформлювати авто з іноземною реєстрацією під час воєнного стану?

Зокрема, з 5 квітня під час оформлення авто з іноземною реєстрацією не потрібно сплачувати акциз, ПДВ та мито. Також не справляється плата за виконання митних формальностей митними органами поза місцем розташування митних органів або поза робочим часом

​​Як оформлювати авто з іноземною реєстрацією під час воєнного стану?

Державна митна служба у своєму Телеграм-каналі наголосила, що  Президент України підтримав чергові митні спрощення на період дії воєнного стану підписанням Закону №2142-ІХ від 24.03.2022, який вже набрав чинності з 5 квітня - дня його опублікування.

До цього, щоб ввезти в Україну авто з іноземною реєстрацією, громадянам потрібно було сплатити акцизний податок, мито та ПДВ.

Наразі ці платежі тимчасово відмінені для громадян, які ввозять транспортні засоби, зокрема:

  • легкові авто та кузови до них;
  • напівпричепи та причепи;
  • вантажні транспортні засоби та транспортні засоби, призначені для перевезення вантажів та понад 10 осіб;
    мотоцикли.

Водночас, порядок оформлення авто залишається таким, що діяв до прийняття відповідних спрощень.

Серед інших новацій зазначеного Закону - під час оформлення зокрема авто з іноземною реєстрацією, плата за виконання митних формальностей митними органами поза місцем розташування митних органів або поза робочим часом, установленим для них, із заінтересованих осіб не справляється.

Спрощення не застосовуються до авто з росії, білорусі та тимчасово окупованих територій.

По завершенню дії воєнного стану, громадянам не потрібно буде доплачувати платежі, від яких вони наразі звільнені. Законом не передбачено відстрочень.

Відтак, тепер громадяни можуть розраховувати на значну економію витрат. Потрібно сплатити лише збори на першу реєстрацію авто та на його сертифікацію. Тож попри війну українці отримають з-за кордону свої авто.

***

Читайте також:

***

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»