• Посилання скопійовано

Європарламент підтримав припинення імпортних мит для України

Депутати Комітету з міжнародної торгівлі схвалили пропозицію Європейської комісії щодо тимчасової лібералізації торгівлі українською продукцією після російської агресії, яка завадила Україні продовжувати свою торгівлю з рештою світу

Європарламент підтримав припинення імпортних мит для України

Комітет із міжнародної торгівлі для підтримки економіки України схвалив зупинення ввізного мита ЄС на українські товари на один рік. Остаточне затвердження заплановане на 19 травня 2022 року на пленарному засіданні.

Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

«Депутати Комітету з міжнародної торгівлі схвалили пропозицію Європейської комісії щодо тимчасової лібералізації торгівлі українською продукцією після російської агресії, яка завадила Україні продовжувати свою торгівлю з рештою світу. Ухвалені положення передбачають як повне призупинення ввізного мита на промислові товари, системи вхідних цін на фрукти та овочі, так і антидемпінгові мита», – йдеться в повідомленні.

«Жорстока та свавільна війна, яку веде Кремль, спрямована проти здатності України продовжувати торгівлю. Однак ЄС здатний вжити заходів для пожвавлення двосторонніх торговельних відносин, і він це зробить. Скасування мит та відкриття європейського ринку дозволить нам зміцнити здатність України торгувати товарами та сільськогосподарською продукцією. Це рішення є не лише символічним, а й відображає характер наших політичних зобов'язань перед Україною», –  підкреслила доповідачка, євродепутатка від Латвії Сандра Калнієте.

Як повідомляється, проект тексту має пройти прискорену процедуру, щоби бути винесеним на голосування всього парламенту 19 травня. Текст набуде чинності наступного дня після публікації в Офіційному журналі ЄС.

***

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»