• Посилання скопійовано

З 2 грудня звільнено від ПДВ та мита нові категорії товарів для боротьби з блекаутом

Перелік товарів звільнених від ПДВ та мита поповнено основними комплектуючими для виробництва електрогенераторів, обладнанням для фільтрування води, системами для супутникового доступу до інтернету та інверторами. Постанову №1340 опубліковано 2 грудня

З 2 грудня звільнено від ПДВ та мита нові категорії товарів для боротьби з блекаутом

Нагадаємо, що Уряд звільнив від сплати ПДВ і ввізного мита товари для енергетики та забезпечення тепла.

А згодом прийняв ще одну важливу постанову. Нею передбачається не застосовувати до таких товарів вимоги про наявність декларації про відповідність та маркування знаком відповідності технічним регламентам.

Детально про податкові наслідки у разі купівлі генераторів ми розповідали тут.

Наразі, за інформацією Тараса Мельничука, 29 листопада Уряд вніс зміни Перелік товарів, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість та які звільняються від сплати ввізного мита, затверджений постановою КМУ від 20.03.2020 р. №224, основними комплектуючими для виробництва електрогенераторів, обладнанням для фільтрування води та іншими товарами, що не виробляються в Україні, системами для забезпечення супутникового доступу до інтернету та інверторами.

2 грудня зʼявився текст постанови від 29.11.2022 №1340 з повним переліком доданих товарів. З ним можна ознайомитися за посиланням. Цей перелік діє до 1 квітня 2023 року.

Постанову №1340 опубліковано в "Урядовому курʼєрі" 2 грудня. Відповідно цей перелік діє з 2 грудня.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»