• Посилання скопійовано

На заяві про внесення до Реєстру неприбуткових організацій має бути печатка

Чи може установа (організація) подавати до органу ДПС заяву для внесення її до Реєстру неприбуткових організацій та установ без відбитка печатки?

Відповідно до п. 157.12 ст. 157 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755 зі змінами та доповненнями з метою оподаткування центральний орган ДПС веде реєстр усіх неприбуткових організацій та їхніх відокремлених підрозділів, які звільняються від оподаткування згідно з положеннями цього пункту.

Право неприбуткової організації на користування пільгами в оподаткуванні податком на прибуток виникає після внесення такої організації до Реєстру неприбуткових організацій та установ органами ДПС у порядку, встановленому законодавством.

Державна реєстрація неприбуткових організацій здійснюється у порядку, передбаченому відповідним законодавством.

Перереєстрація такої неприбуткової організації у випадках, передбачених законом, здійснюється без справляння будь-якої плати з такої неприбуткової організації.

Включення неприбуткової установи та організації до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі -- Реєстр) з присвоєнням відповідної ознаки неприбутковості проводиться органом ДПС згідно з Положенням про Реєстр неприбуткових установ та організацій (далі -- Положення), затвердженим наказом ДПАУ від 24.01.11 р. №37, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 9 лютого 2011 р. за №161/18899.

Відповідно до п. 2 р. ІІ Положення для внесення до Реєстру неприбуткова установа або організація повинна подати до органу ДПС за її місцезнаходженням реєстраційну заяву за формою №1-РН згідно з додатком 1 до цього Положення, а також копії установчих документів.

Згідно з формою реєстраційної заяви №1-РН наприкінці заяви обов’язково проставляються дата подання заяви, підпис керівника, відбиток печатки.

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»