• Посилання скопійовано

Уточнено перелік витрат, на які зменшується дохід підприємця

Внесеними змінами до Податкового кодексу виписано виключний перелік витрат, що пов’язані з отриманням доходів підприємцями на загальній системі, на суму яких зменшується оподатковуваний дохід

Уточнено перелік витрат, на які зменшується дохід підприємця

Внесеними змінами до Податкового кодексу виписано виключний перелік витрат, що пов’язані з отриманням доходів фізичними особами – підприємцями на загальній системі оподаткування, на суму яких зменшується оподатковуваний дохід.

Так, до витрат включається вартість сировини, матеріалів, товарів, що утворюють основу для виготовлення (продажу) продукції або товарів (надання робіт, послуг), купівельних напівфабрикатів та комплектуючих виробів, палива й енергії, будівельних матеріалів, запасних частин, тари й тарних матеріалів, допоміжних та інших матеріалів, які можуть бути безпосередньо віднесені до конкретного об'єкта витрат.

До витрат також відносяться витрати на оплату праці фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах з таким платником податку, послуг згідно з договорами цивільно-правового характеру, будь-яка інша оплата у грошовій або натуральній формі та суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Крім цього, на витрати відносяться витрати на відрядження найманих працівників, послуги зв'язку, реклами, плати за розрахунково-касове обслуговування, оплату оренди, ремонт та експлуатацію майна, що використовується в господарській діяльності, транспортування готової продукції, транспортно-експедиційні та інші послуги, пов'язані з транспортуванням продукції, вартість придбаних послуг, прямо пов'язаних з виробництвом товарів, виконанням робіт, наданням послуг.

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»