• Посилання скопійовано

Критерії визначення великих платників податків можуть змінитися

Зареєстровано законопроект, яким пропонується переглянути критерії визначення великих платників податків

Критерії визначення великих платників податків можуть змінитися

Критерії визначення великого платника податку не відповідають умовам сьогодення, оскільки з часу їх запровадження курс долара США зріс з 7,99 грн. у 2010 році до 21,76 грн. у поточному році, або майже в 3 рази. Це своєю чергою вплинуло на вартість імпортної продукції, а відповідно і на обсяг ПДВ сплаченого митним органам.

Крім того, за цей же період обсяги оподатковуваних операцій підприємств значно зросли. Однією з причин такого росту є в першу чергу інфляційні процеси.

З огляду на це, у Верховній Раді зареєстровано проекту Закону України №3236 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо врегулювання законодавства по визначенню критеріїв та обліку великих платників податків».

 

Законопроектом пропонується змінити:

1) Критерії визначення «великого платника податків».

Так, великим платником податків вважатиметься юрособа, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує 1 млрд 250 млн грн (раніше - 500 млн грн) або загальна сума сплачених до Державного бюджету України податків за платежами, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, за такий самий період перевищує 35 млн грн  (раніше - 12 млн грн)

2) Підходи щодо місця обліку та супроводження великих платників податків

Уточнено, що у разі відсутності за місцем реєстрації великого платника податків контролюючого органу, що здійснює супроводження великих платників податків, облік такого платника податків здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації такого платника податків та координується відповідним контролюючим органом, що здійснює супроводження великих платників податків.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»