• Посилання скопійовано

Зміна найменування юрособи: як подавати звітність та реєструвати податкові накладні?

ДФСУ розглянула кілька питань, пов’язаних зі зміною найменування юридичної особи

Зміна найменування юрособи: як подавати звітність та реєструвати податкові накладні?

ДФСУ у листі від 21.03.2016 р. №6092/6/99-99-19-03-02-15 роз'яснено:

1) У разі зміни платником податку найменування та внесення відповідних змін до ЄДР контролюючі органи внесуть відповідні зміни до облікових даних платника податків на підставі відомостей, отриманих з ЄДР. У такому випадку подавати заяви за формою №1-ОПП з позначкою "Зміни" до контролюючих органів (як за основним місцем обліку, так і за неосновним) не потрібно. Внесення змін щодо найменування юрособи здійснюється за допомогою подання складеної заяви про держреєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в ЄДР. Форма цієї заяви затверджено наказом Мінюсту від 06.01.2016  № 15/5.

2) До дати перереєстрації платника ПДВ у зв’язку із зміною найменування такий платник при складанні податкових накладних може одночасно зазначати своє нове та попереднє найменування.

3) З дати державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, які стосуються відомостей, включених до ЄДР (у тому числі щодо найменування), платник податків у податковій звітності повинен зазначати своє змінене (нове) найменування.

4) У разі зміни найменування юридичної особи, її посадові особи повинні отримати нові сертифікати відкритих ключів та надати повідомлення з інформацією щодо нового сертифіката керівника (до закінчення строку дії попереднього сертифіката).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»