• Посилання скопійовано

Україна готова обмінюватися податковими даними з іншими країнами

Роман Насіров наголосив, що Україна готова об’єднати зусилля з міжнародною спільнотою для протидії тінізації економіки

Україна готова обмінюватися податковими даними з іншими країнами

Питання міжнародного співробітництва у податковій та митній сферах стало ключовою темою переговорів між Головою ДФС Романом Насіровим та Генеральним Директором Податково-митної адміністрації при Міністерстві фінансів Австрії паном Гансом-Георгом Крамером, які відбулися 28 квітня у м. Відень (Австрія).

Під час зустрічі сторони обговорили механізми боротьби з ухиленням від сплати податків, зокрема, необхідність посилення протидії застосуванню офшорних схем. Роман Насіров наголосив, що Україна готова об’єднати зусилля з міжнародною спільнотою для протидії тінізації економіки.

«Визначення кінцевих бінефіціарів офшорних компаній стратегічно важливо для України. Ми готові приєднатися до угоди між країнами щодо автоматичного обміну податковою інформацією», - зазначив очільник ДФС.

За його словами, приєднання України до міжнародної системи обміну інформацією  дозволить фіскальній службі вже з початку 2017 року отримувати дані з інших країн про іноземні та офшорні компанії українських резидентів, відкриті ними рахунки, а також виявляти порушення податкового законодавства України.

Також Роман Насіров та Ганс-Георг Крамер висловили обопільну зацікавленість у продовжені співпраці між Україною та Австрією в податковій сфері.

«З огляду на той факт, що Україна та Австрія є учасниками Конвенції про взаємну адміністративну допомогу в податкових питаннях, ДФС сподівається створити в майбутньому дійсно сильну міжнародно-правову основу для взаємодії між відповідними органами наших країн у сфері обміну податковою інформацією», - наголосив Роман Насіров.

Інше важливе питання, яке обговорили керівники відомств, - це реформування митного напряму. Австрійські колеги працюють у тому ж самому напрямі, що і ДФС: спрощення оформлення та прискорення руху імпорту, експорту та транзиту.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»