• Посилання скопійовано

Благодійну допомогу від релігійних організацій звільнили від податків

Президент підписав Закон щодо унормування оподаткування благодійної допомоги, яку надають релігійні організації

 Благодійну допомогу від релігійних організацій звільнили від податків

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій підписав Закон від 06.10.2016 р.№1667-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення окремих положень оподаткування неприбуткових організацій».

Закон був ухвалений Верховною Радою 6 жовтня 2016 року.

Згідно документу доходи неприбуткових релігійних організацій можуть використовуватись не тільки для фінансування видатків на їх утримання та напрямів діяльності, визначених їх установчими документами, але й для здійснення неприбуткової (добродійної) діяльності, передбаченої законом для релігійних організацій, у тому числі надання гуманітарної допомоги, здійснення благодійної діяльності, милосердя.

При цьому фінансування цих видатків не вважається розподілом отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

Джерело: Прес-служба Президента України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»