• Посилання скопійовано

Рада схвалила зарахування до держбюджету 95% ренти за користування надрами

ВРУ підтримала в другому читанні законопроект №3038-1 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо справедливого розподілу рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату)"

Рада схвалила зарахування до держбюджету 95% ренти за користування надрами

За документ проголосували 259 парламентарів.

"Законопроект спрямований на розвиток адміністративно-територіальних одиниць, на території яких ведеться видобуток вуглеводнів, і налагодження плідної співпраці між підприємствами нафтогазовидобувного комплексу та органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування", - зазначають автори проекту в пояснювальній записці.

Так, законом пропонується внести зміни до низки статей Бюджетного кодексу України.

Зокрема, пропонується встановити, що до доходів загального фонду державного бюджету зараховуються 95% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату (зміни до статті 29 Бюджетного кодексу України).

Передбачається, що до доходів загального фонду бюджетів міст республіканського АР Крим та обласного значення, міст Києва та Севастополя, районних бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад, що створюються відповідно до закону і перспективним планом формування територій громад, належать 1,5% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату.

Згідно з проектом, передбачається також, що до доходів загального фонду бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів належать 1,5% рентної плати за користування надрами для видобутку.

Крім того, встановлюється, що до доходів загального фонду бюджетів міст районного значення, сільських, селищних бюджетів відносяться 2% рентної плати за користування надрами для видобутку.

Закон вступить в силу з 1 січня 2018 року.

****

Найважливіше про прийняття Держбюджету-2017 та ще кількох пов'язаних з ним законів в ніч з 20 на 21 грудня читайте в редакційній статті тут>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»