• Посилання скопійовано

Встановлено ставки місцевих податків та зборів для м. Харкова

22 лютого Харківська міська рада встановила ставки податку на нерухомість, плати за землю, єдиного податку, а також туристичного збору та збору за місця для паркування транспортних засобів

Встановлено ставки місцевих податків та зборів для м. Харкова

Податок на нерухомість

Як повідомила директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, ставка з податку на нерухоме майно для об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних (крім квартир площею до 85 кв. м) і юридичних осіб, встановлена ​​в розмірі 1%.

Ставка податку для об'єктів житлової нерухомості, зокрема, квартири/квартир незалежно від їх кількості загальною площею до 85 кв. м, що знаходяться у власності фізичних осіб, становить тепер 0%.

Ставки податку для об'єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, були встановлені в таких розмірах:

- готельні, офісні та торгові будівлі - 1%;

- гаражі - 0,1%;

- промислові будівлі і склади - 0,25%;

- будівлі для публічних виступів (казино, гральні будинки) - 1%;

- господарські (присадибні) будівлі - 0%;

- інші будівлі - 0,1%.

У той же час звільнені від сплати податку на нерухоме майно комунальні підприємства, установи та організації, створені Харківською міською радою, об'єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності територіальної громади міста Харкова і передані в їхнє господарське ведення.

Докладніше про зміни щодо податку на нерухомість читайте в аналітичній статті від редакції. 

 

Плата за землю

Ставка земельного податку за земельні ділянки, нормативна грошова оцінка яких була проведена, становить 1% від їхньої нормативної грошової оцінки.

 Більше про зміни у 2017 році в частині плати за землю читайте тут>>

 

Єдиний податок

Також депутати затвердили фіксовані ставки єдиного податку з розрахунку на календарний місяць:

- для I групи  - 10% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року (тобто 160 грн);

- для II групи - 10% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (тобто 320 грн).

Читайте також: Єдиний податок: що змінилось з 1 січня 2017 року?

 

Туристичний збір

Ставка туристичного збору становить 1% від бази стягнення збору.

 

Збір за місця для паркування транспортних засобів

Ставка збору за місця для паркування транспортних засобів за кожен день провадження діяльності із забезпечення паркування за 1 кв. м площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, була прийнята в розмірі 0,015% мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

***

Про ставки місцевих податків і зборів для м. Києва на 2017 рік читайте тут>>

Для одеських підприємців - тут>>

Джерело: Харківська міська рада

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»