• Посилання скопійовано

Мінекономіки спростило отримання довідки про відсутність податкового боргу

Відтепер цю довідку можна отримати за допомогою "Електронного кабінету платника" на сайті ДФС

Мінекономіки спростило отримання довідки про відсутність податкового боргу

Міністерство економічного розвитку і торгівлі спростило отримання довідки про відсутність заборгованості по сплаті податків. Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов.

"Найбільш проблемна довідка (довідка ДФС про відсутність заборгованості по сплаті податків) для участі в публічних закупівель переведена в електронний вигляд!", - написав Нефьодов.

За його словами, таке нововведення дозволить бізнесу зекономити близько 30-35 млн гривень на рік.

Заступник міністра нагадав, що раніше для отримання зазначеного документа ніжно було звернутися в органи фіскальної служби за місцем реєстрації бізнесу, а видавалася вона в паперовому вигляді протягом 5 днів. При цьому вартість довідки становила 200 гривень.

Відтепер цю довідку можна отримати за допомогою "Електронного кабінету платника" на сайті ДФС. А після отримання та завантаження в Систему публічних закупівель ProZorro, претендент може взяти участь у тендері.

 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»