• Посилання скопійовано

Верховна Рада ухвалила нові критерії відбору великих платників податків

Верховна Рада України підтримала проект Закону № 6776-д, яким було оновлено критерії визначення великого платника податків

Верховна Рада ухвалила нові критерії відбору великих платників податків

Про це повідомляє Офіс великих платників податків ДФС.

Відповідні зміни до Податкового кодексу було ініційовано Офісом великих платників податків ДФС.

В нових критеріях було підвищено:

  • обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові квартали з 1 млрд грн до суми, еквівалентної 50 млн євро;
  • загальну суми податків, зборів, платежів, сплачених до Державного бюджету України, з 20 млн грн до суми, еквівалентної 1 млн євро, у разі якщо сума таких податків, зборів, платежів, крім митних платежів, перевищує еквівалент 500 тисяч євро.

Ті платники, які перебувають «на межі» визначення, що раніше призводило до постійної міграції між Офісом та обласними ГУ їх місця обліку, надалі будуть обслуговуватись контролюючими органами за своїм місцезнаходженням.

***

Остаточний текст Закону наразі не оприлюднений (про це повідомимо додатково).

Нагадуємо, що цим законом також тимчасово зупинено систему ризиків з ПДВ,  підвищено акцизи на тютюнові вироби та передбачено індексацію ставок екоподатку та ренти, а також передбачено відшкодування шкоди, завданої платнику податків контролюючим органом.

Джерело: МГУ ДФС – Центральний офіс з обслуговування великих платників

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»