• Посилання скопійовано

Як правильно заповнити реквізити на платіжних документах — нагадування ДФС

Під час заповнення документів на переказ необхідно правильно вибирати реквізити бюджетних рахунків та дотримуватись правил заповнення поля «Призначення платежу» розрахункового документа з використанням кодів видів сплати, наведених в додатку до Порядку №666

Як правильно заповнити реквізити на платіжних документах — нагадування ДФС

В Офісі великих платників податків ДФС звертають увагу, що сплата за кожним видом платежу та за кожним видом сплати має оформлятися платником податку окремим документом на переказ.

Порядок заповнення «платіжок» та приклади заповнення (зокрема, поля «Призначення платежу») наведені у Порядку №666

У разі заповнення поля «Призначення платежу» з порушенням вимог, визначених у цьому Порядку №666, документ на переказ приймається до виконання. При цьому вважається, що платник податків сплачує грошове зобов'язання з кодом виду сплати «101».

Перелік кодів видів сплати, які вказуються платником податків в полі «Призначення платежу»  розрахункового документа наведено в додатку до цього Порядку №666.

Водночас з метою уникнення помилкового перерахування платниками податків при сплаті платежів до бюджетів, нарахування штрафних санкцій та пені за порушення правил сплати (перерахування) податків, при заповненні документів на переказ необхідно правильно вибирати реквізити бюджетних рахунків та дотримуватись правил заповнення поля "Призначення платежу" розрахункового документа з використанням кодів видів сплати, наведених в додатку до Порядку №666.

Інформації щодо реквізитів рахунків для сплати податків, зборів та ЄСВ розміщена на сайті  ДФС у розділі «Бюджетні рахунки».

До ваги великих платників податків! Якщо місцезнаходження платників податків (юридична адреса) територіально не співпадає з місцем податкового обліку в Офісі великих платників (адміністративна територія м. Києва), сплата податку на прибуток повинна здійснюватися платниками податків на реквізити бюджетних рахунків, відкритих для Офісу великих платників за місцем знаходження платника, тобто на бюджетні рахунки відкритих на рівні головних управлінь Держказначейства в областях з відомчою ознакою «99».

***

Читайте також: ДФС про нюанси заповнення платіжок на оплату податків і зборів.

Джерело: МГУ ДФС – Центральний офіс з обслуговування великих платників

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»