• Посилання скопійовано

Мінфін започатковує проект «Податки Просто»

Мінфін та ДФС працюватимуть над впровадженням сервісу з предзаповнення податкових декларацій, який дозволить мінімізувати кількість помилок при заповнення декларацій та значно скоротити витрати часу платників податків

Мінфін започатковує проект «Податки Просто»

Міністерство фінансів започатковує проект “Податки Просто”, який має на меті спростити адміністрування податків та подачу податкової звітності для платників. 28 березня 2018 року у Міністерстві фінансів України відбулось перше засідання робочої групи зі спрощення податкового адміністрування. У ній взяли участь Радник Міністра фінансів Яна Бугрімова, представники бізнесу, ДФС та експерти.

 

У чому суть?

159 місце серед 190 країн займає Україна по кількості часу, що витрачається бізнесом на підготовку податкової звітності за рейтингом Paying Taxes 2018. 

“Податки Просто” - це ініціатива Мінфіну для того, щоб консолідувати сили у пошуку рішень, спрямованих на поліпшення процедур адміністрування податків.

На першому засіданні робочої групи обговорили формат подальшої роботи, а також коло питань, робота над якими триватиме далі у форматі підгруп, зокрема, питання спрощення податкової звітності з:

  • податку на прибуток;
  • податку на додану вартість;
  • податку на доходи фізичних осіб;
  • акцизного податку;
  • трансфертного ціноутворення;
  • а також підгрупа з загальних питань податкового адміністрування та передзаповнення податкової звітності в електронному кабінеті платників податків.

Крім того, учасники зустрічі погодились, що важливим є розширення сервісів для платників податків, які спростять та пришвидшать процес складання та подання звітності.

Мінфін та ДФС працюватимуть над впровадженням сервісу з предзаповнення податкових декларацій, який дозволить мінімізувати кількість помилок при заповнення декларацій та значно скоротити витрати часу платників податків

Якщо у вас є пропозиції щодо можливості спрощення податкової звітності або ви бажаєте долучися до роботи відповідних підгруп, будь ласка, пишіть на адресу: kruglyak@minfin.gov.ua або надсилайте листа на адресу Мінфіну: вул. Межигірска, 11.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»