• Посилання скопійовано

Які територіальні органи ДФС реорганізують? З'явився текст постанови КМУ

Сьогодні, 24 квітня, набрала чинності постанова КМУ «Про реформування територіальних органів Державної фіскальної служби»

Які територіальні органи ДФС реорганізують? З'явився текст постанови КМУ

Районні ДПІ перетворять у Центри обслуговування. Про таке рішення Кабміну було відомо ще наприкінці березня, проте сам текст постанови КМУ від 28.03.2018 р. №296 оприлюднений лише тепер. Згідно з цим документом:

1) Головне управління ДФС у Херсонській області буде перейменовано в Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, а Херсонську митницю ДФС  у Митницю ДФС у Херсонській області, Автономій Республіці Крим та м. Севастополі.

2) Реорганізують деякі територіальні органи ДФС шляхом їх приєднання як структурних підрозділів до відповідних територіальних органів  ДФС. Загалом таким чином реорганізують 161 територіальних органів ДФС в 25 Головних управлінь ДФС. Весь перелік можна переглянути тут>>

«Ліквідація районних органів ДФС — це перший етап структурної реорганізації ДФС. Це дозволить областям ефективніше виконувати основні функції ДФС, такі як аудит та робота з боргом, а районам зосередитися на обслуговуванні платників. Наступний крок структурної реорганізації ДФС — створення єдиної юридичної особи у податковому напрямі ДФС», —  зазначив Міністр фінансів Олександр Данилюк. 

Постанова набрала чинності сьогодні, 24 квітня, у зв'язку з її опублікуванням в «Урядовому кур'єрі» №79/2018.

Крім того, сьогодні також набрала чинності постанова КМУ від 28.03.2018 р. №297, якою ліквідовано Міжрегіональну митницю Державної фіскальної служби (ДФС) як юридичну особу публічного права. Про це ми свого часу писали тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»