• Посилання скопійовано

Податковий борг оскаржується: чи дадуть довідку про відсутність заборгованості перед бюджетом?

ДФС роз'яснила, що підставою для відмови у наданні довідки є наявність у платника податків податкового боргу на дату здійснення в інформаційних системах органів ДФС перевірки такого показника, необхідної для формування довідки

Податковий борг оскаржується: чи дадуть довідку про відсутність заборгованості перед бюджетом?

ДФС у Тернопільській області зазначила, що відповідно до п. 5 Порядку №567 контролюючий орган визначає наявність/відсутність у платника податків податкового боргу на дату формування довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів (далі – довідка), з урахуванням наявності/відсутності такого боргу в інформаційних системах контролюючих органів за основним та неосновним місцем обліку платника податків.

Пунктом 8 Порядку №567 передбачено, що за наявності у платника податків податкового боргу органом доходів і зборів готується лист платнику податків (у довільній формі) з вмотивованою відмовою щодо видачі Довідки, який надсилається на адресу платника податків.

Тобто підставою для відмови у наданні довідки є наявність у платника податків податкового боргу на дату здійснення в інформаційних системах органів ДФС перевірки такого показника, необхідної для формування Довідки.

У той же час форма заяви на видачу Довідки, встановлена додатком 2 до Порядку №567, передбачає інформування платником податків про триваючий процес адміністративного (судового) оскарження суми грошового зобов’язання, шляхом проставляння відповідної позначки.

***

Читайте також: Нова довідка про відсутність заборгованості та порядок її надання – в проекті від Мінфіну.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»