• Посилання скопійовано

Зустрічайте! Нові рахунки для сплати податків (для всіх областей та Києва)

Для всіх областей та м. Києва оприлюднено нові рахунки для сплати податків і зборів на 2019 рік. Дата початку здійснення операцій за ними – 03.01.2019 року

Зустрічайте! Нові рахунки для сплати податків (для всіх областей та Києва)

Традиційно на початку нового бюджетного року Держказначейство відкриває рахунки за надходженнями до державного та місцевих бюджетів (окрім рахунків для зарахування власних надходжень бюджетних установ). За п. 2.1 Порядку №758, відкриваються вони протягом 45 днів із дня прийняття Закону про Державний бюджет України (цьогоріч це 6 січня). Про це ми розповідали тут>>

Так, на виконання наказу Держказначества від 26.12.2018 р. №406 «Про затвердження Змін до Довідника відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету» 2 січня 2019 року змінено реквізити рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів. Самі зміни до Довідника відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету можна завантажити тут.

 

УВАГА! Датою початку здійснення операцій з виконання державного та місцевих бюджетів визначено 03.01.2019 року.

 

Хронологія появи рахунків наразі така:

  • Протягом п`ятниці 04.01.2019 р. було оприлюдено нові рахунки для 16 областей та Києва: 12 у Казначействі та ще 4 в ДФС. Причому для чотирьох областей рахунки оприлюднили і Казначейство, і податківці.
  • 9 січня додалося ще п'ять: Cумська, Закарпатська, Херсонська, Одеська і Львівська.
  • У четвер 10 січня – Луганська, а наступного дня – Донецька.
  • 16.01.2019 р. з'явилися рахунки й для Київської області.

***

Нові реквізити рахунків, оприлюднені ГУ Держказначейства в областях та м. Києві:

Крім того, про появу нових рахунків вже повідомили й деякі регіональні відділення ДФС:

Нагадаємо також, що з 3 січня 2019 року діють нові рахунки для сплати місцевих податків. Ознайомитися з ними можна у новині.

 

Які саме рахунки додано та змінено?

Про це  повідомила ДФС у Харківській області. Зокрема,  відкрито рахунки для зарахування надходжень по:

  • КБК 11010501 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами, які не підлягають обов’язковому декларуванню;
  • КБК 11011001 Військовий збір, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування;
  • КБК 19011000 Екологічний податок, який справляється за викиди в атмосферне повітря двоокису вуглецю стаціонарними джерелами забруднення.

Також змінені бюджетні рахунки за КБК 19010400 Екологічний податок, який справляється за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) та/або тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензій строк. 

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»