• Посилання скопійовано

Зміни до ПКУ щодо кваліфікованих довірчих послуг та продовження строку для легалізації «євроблях» – в дії

22 травня набрав чинності Закон №2725-VIII, яким внесено зміни до ПКУ щодо кваліфікованих довірчих послуг та продовжено строк для легалізації «євроблях»

Зміни до ПКУ щодо кваліфікованих довірчих послуг та продовження строку для легалізації «євроблях» – в дії

Сьогодні, 22 травня, набрав чинності Закон України від 16.05.2019 р. №2725-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України "Про електронні довірчі послуги"».

Нагадаємо, що цей Закон нардепи прийняли 16 травня, 18 травня він був підписаний Президентом П. Порошенком, 19 травня опублікований в "Голосі України" №93/2019.

 

Що змінюється?

По-перше, врегульовано питання надання кваліфікованих довірчих послуг у сфері справляння податків та визначено відповідні повноваження контролюючих органів у цій сфері.

Зокрема, до Податкового кодексу введено такі поняття, як:

  • кваліфікована електронна довірча послуга,
  • кваліфікований надавач електронних послуг,
  • кваліфікаційний електронний підпис чи печатка,
  • кваліфікована електронна позначка часу,
  • кваліфікований сертифікат відкритих ключів.

Крім того, уточнено, що єдиною підставою для відмови:

  • у проходженні електронної ідентифікації платника податків в електронному кабінеті є недійсність кваліфікованого електронного підпису такого платника податків, у тому числі у зв’язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа;
  • у прийнятті податкової декларації засобами електронного зв’язку в електронній формі є недійсність кваліфікованого електронного підпису чи печатки такого платника податків, у тому числі у зв’язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа, за умови що така податкова декларація відповідає всім вимогам електронного документа і надана у форматі, доступному для її технічної обробки.

Також зазначено, що кваліфікований надавач електронних довірчих послуг центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, безоплатно надає платникам податків кваліфіковані електронні довірчі послуги.

По-друге, відтерміновано на 90 нів введення штрафів для власників «євроблях».

Законом внесено зміни до Митного кодексу та Закону №2612, відповідно до яких ще на 90 днів продовжено термін, протягом якого можливо буде здійснити митне оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на митній території України, що ввезені на територію України в період з 01.01.2015 р. і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»