• Посилання скопійовано

Структуру реєстраційного номера платника податків змінять

Це передбачено у проекті змін до Порядку обліку платників податків і зборів

Структуру реєстраційного номера платника податків змінять

Ми уже розповідали про оприлюднення ДФС проекта змін до Порядку обліку платників податків і зборів (завантажити).

Зокрема, ними удосконалено порядок подання повідомлення за ф. №20-ОПП, а також викладено у новій редакції форму №1-ОПП та ще кілька реєстраційних форм.

Окремо наголосимо, що цим проектом також пропонується змінити структуру реєстраційного (облікового) номера платника податків, який присвоюється контролюючим органом:

ХХ000000К, де:

ХХ – приймає значення 77 – для платників податків – резидентів, 88 – для платників податків – нерезидентів;

000000 – порядковий номер;

К – контрольний розряд, який формується за алгоритмом, визначеним центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику (далі – Центральний контролюючий орган).».

Проте ці зміни торкнуться лише тих, кому будуть видавати нові номери. Реєстраційні (облікові) номери платників податків, які були надані платникам податків контролюючими органами до набрання чинності цим наказом, не змінюватимуться  протягом усього періоду перебування на обліку в контролюючих органах таких платників податків (за винятком випадків зміни коду за ЄДРПОУ).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»