• Посилання скопійовано

Увага! З 1 жовтня почнуть діяти нові рахунки для сплати податків (інформація за всіма областями)

З 1 жовтня 2019 року змінюються реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборів, відкритих відповідно до вимог стандарту ІВАN. Але за інформацією територіальних органів Держказначейства з 01.10.2019 до 31.10.2019 рр. діє перехідний період, а з 01.11.2019 р. – у постійному режимі

Увага! З 1 жовтня почнуть діяти нові рахунки для сплати податків (інформація за всіма областями)

За повідомленням рівненських податківців Держказначейською службою України на виконання п. З Постанови НБУ № 162 здійснено заміну діючих рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів відповідно до вимог стандарту IВАN (29 літерно-цифрових символів) із збереженням довжини номера рахунку аналітичного обліку - не більше 14 цифрових символів.

Перехід на міжнародні номери рахунків при обслуговуванні бюджетів за доходами буде здійснено Казначейством з 01 жовтня 2019 року.

Таким чином, починаючи з 1 жовтня 2019 року змінюються реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборів, відкритих відповідно до вимог стандарту ІВАN.

 

Від себе додамо, що у файлі податківців наведені діючі наразі рахунки та відповідні їм нові рахунки. На жаль, назви податків у цьому файлі відсутні.  До того ж наразі не має файлів щодо рахунків з ЄСВ. 

Станом на 3 вересня відповідну інформацію навели:

Станом на 4 вересня територіальні органи Держказначейства всіх областей розмістили інформацію щодо нових рахунків. Ми її наводим у розрізі областей, по яких податківці не надали даних. А саме: 

***

Невідомо, чому обласні податківці навели у своєму роз'ясненні дату переходу на нові рахунки саме 1 жовтня. Адже за наказом Держказначейства від 10.07.2019р. №201  саме з 1 листопада аналітичні рахунки, відкриті у Держказначействі, будуть формуватися відповідно до IBAN. Тож нові рахунки для сплати ЄСВ та податків, а також рахунки ФСС мали б з'явитися з 1 листопада (про це ми писали тут).

UPD_Інформація від Держказначейства

30 серпня ввечері Держказначейство підтвердило інформацію щодо введення нових рахунків для сплати податків з 1 жовтня. Тож тепер остаточно відомо, що з 1 жовтня сплачувати податки будемо за новими рахунками за стандартом IBAN.

Проте в його повідомленні знову не йдеться про рахунки для сплати ЄСВ. І ще в додатках повідомлення відсутні рахунки для всіх областей. Поки тільки для Вінницької області. 

 

UPD_04.09_Інформація від Держказначейства в Одеській області

Увага! А оcь територіальні органи Держказначейства вказують, що з 01.10.2019 до 31.10.2019 рр. діє перехідний період, а з 01.11.2019 р. – у постійному режимі. Тож скоріш за все у жовтні будуть діяти ще старі рахунки. Але краще про це дізнатися у податківців за місцем свого обліку. Адже вони про перехідний період у своїх повідомленнях не згадують.

***

Читайте також: Увага! З 1 листопада почнуть діяти нові рахунки з ЄСВ за стандартом IBAN

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»