• Посилання скопійовано

Які податкові законопроекти рекомендував прийняти комітет ВРУ?

Під час засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики 18 вересня народні депутати ухвалили законопроекти №1070 щодо захисту споживачів фінпослуг, №1072 й №1057 щодо введення єдиної звітності з ПДФО та ЄСВ

Які податкові законопроекти рекомендував прийняти комітет ВРУ?

Судово-юридична газета розповідає, що під час засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики 18 вересня народні депутати розглядали законопроект №1070 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг.

Комітет вніс правки щодо часу, протягом якого банки зможуть користуватися майном після процедури реструктуризації. 2 роки банки зможуть утримувати майно на своєму балансі.

Інші правки, як зазначив відповідач Олександр Дубінський, носять суто технічний характер.

Одностайно було рекомендовано Верховній Раді ухвалити законопроект у другому читанні.

Наступним питанням розглядався законопроект №1072. Запропоновано з 1 січня 2021 року ввести квартальну звітність.

Голова Податкової служби Сергій Верланов зазначив, що варто зробити крок назустріч бухгалтерам та підприємцям, тому цього року буде тривати робота над синхронізацією у службах без негативного впливу в соціальній політиці.

Розглянули також поправку Ніни Южаніної, яка звернула увагу на штрафні санкції за помилки в заповненні форми №1ДФ.

З урахуванням правок Комітет рекомендував Верховній Раді законопроект до ухвалення. Також у комплексі рекомендується до ухвалення і законопроект №1057.

У засіданні Комітет взяв перерву до 19 вересня.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»