• Посилання скопійовано

Податкова реформа-2020: відкликано законопроекти №1210-1 та 1209-1

О. Ковальов відкликав проекти Законів №1210-1 та №1209-1 зі змінами до ПКУ. Це були альтернативні законопроекти податкової реформи. Проекти Гетманцева №1210 та №1209 залишаються. Тож наразі говорити про відмову від впровадження нових податкових правил ще зарано

Податкова реформа-2020: відкликано законопроекти №1210-1 та 1209-1

Нардеп зі "Слуги народу" Олексій Ковальов відкликав свої законопроекти з податковими змінами:

  • №1210-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві". Про зміни, передбачені ним, ми писали тут;

  • №1209-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві"

Про це в Facebook написав експерт Економічної експертної платформи Олег Гетьман. Також це підтверджує зазначений у карточках законопроектів статус: "01.11.2019 - Одержано заяву про відкликання".

Зі слів О. Гетьмана, протягом місяця проекти було детально проаналізовано та обговорено на робочих групах та завдяки спільним зусиллям представників бізнесу, аналітичних центрів, представників Комітету та Кабміну було доведено необхідність суттєвого доопрацювання.

Нагадаємо, що у Верховній Раді залишаються законопроекти від Д. Гетманцева №1210 і №1209. Про них ми розповідали у новинах чимало, а також аналізували у численних аналітиках (перелік їх наприкінці новини). Щодо законопроекта №1210 зараз проходять круглі столи у Комітеті ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики (графік засідань). Тож наразі говорити про відмову від впровадження нових податкових правил ще зарано.

Більше про майбутню податкову реформу читайте тут:

Аналітики "Дебету-Кредиту":

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»