• Посилання скопійовано

УВАГА! Нові рахунки для сплати податків та зборів (для всіх областей та Києва)

За повідомленням територіальних органів Держказначейства, з 03.01.2020 року почнуть діяти нові рахунки за стандартом ІBAN для сплати податків та зборів

УВАГА! Нові рахунки для сплати податків та зборів (для всіх областей та Києва)

Нагадуємо, що Казначейство раніше вже пояснювало, чому з 1 січня 2020 року будуть діяти нові рахунки. Зокрема, це пов'язано з тим, що з 01.01.2020 року при здійсненні операцій з виконання державного та місцевих бюджетів органами Казначейства буде застосовуватись План рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затверджений наказом Мінфіну  №1203.

Таким чином, з 01.01.2020 року будуть введені в дію нові рахунки для зарахування податків, зборів та інших платежів, відкриті відповідно до Плану рахунків №1203.

У цьому ж повідомленні Держказначейство наголосило, що реквізити нових рахунків  з'являться після 20.12.2019 року.

І ось сьогодні, 21 грудня, на сайтах територіальних органів Держказначейства почали з’являтися нові рахунки для  зарахування надходжень до державного бюджету та місцевих бюджетів.

Наразі інформація є за такими областями:

 

Нагадуємо, що про нові рахунки можна дізнатися в Електронному кабінеті. Свого часу податківці надавали рекомендації щодо цього. Зокрема, у приватній частині Е-кабінету в меню «Стан розрахунків з бюджетом» платник податків має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків. Але поки в Е-кабінеті оновлених рахунків не має.

І ще. З 3 січня почнуть діяти нові  рахунки СЕА ПДВ й СЕА РП та СЕ. Про це розповідали полтавські податківці. Але за реквізитами слід звертатися до ДПС.

Зауважимо, що станом на 23 грудня тільки на сайті Держказначейства Чернівецької області немає рахунків.

Але за повідомленням Держказначейства від 20 грудня з'явився вже повний перелік нових рахунків:

Тож за потреби рахунки для Чернівецької області дивиться в загальних реєстрах.

***

Читайте також: Увага! З 3 січня діятимуть нові рахунки з ЄСВ (поки є для 10-ти областей та Києва)

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»